Velkommen til regionens byggevarehus for den profesjonelle kunden

tlf 75 55 14 00 post@juliusjakhelln.no www.juliusjakhelln.no Bodø Næringspark, Teglverksveien 15

Protan og Litex klare med sitt første felles produkt

Tidligere i år kjøpte Protan den konkursrammede våtromsplate-produsenten Litex. På Bygg Reis Deg kommer det nye selskapet med sitt første felles produkt – en ny våtromsmembran.

Via byggevarehandelen
– Dette produktet er utviklet som en våtromsmembran som vi velger å selge gjennom Litex’ kanaler, altså gjennom byggevarehandelen. Det krever en viss kompetanse å bruke Litex-plater, og en enda større kompetanse for å legge membran. Derfor skal vi lære opp håndverkere, flisleggere og murere til å legge våtromsmembran på gulvet, forklarer Øyno.

Han sier at de vil ha et road-show med en egen Litexskole som skal gi forhandlere og håndverkere kunnskap om produktet og utførelse.

Eksport
– Det som er spennende med Litex er at det er en produktkategori som har noen åpenbare fordeler i forhold til konkurrerende løsninger. Det neste steget er å eksportere i større volum. Det er noen få justeringer som må gjøres for å møte internasjonale standarder, men det er marginalt, forklarer Protan-sjefen.

Øyno og Protan har spesielt tro på eksport til våre naboer i Sverige, Danmark og Finland, men tror også at det går an å frakte Litex-produktene ganske langt.

– Vi ser for oss hele Nord-Europa. Protan har en kultur for å distribuere sine varer utenfor Norges grenser, som vi også ser et stort potensiale med Litex, sier han.

Bygg Reis Deg
Protan satser med stor stand på Bygg Reis Deg. Konseptet er at de besøkende får følelsen av å gå på et tak som standen er bygget opp på.

– Vi skal også vise frem våre løsninger for tak og radonsikring. Dette er produkter som hele tiden er under utvikling og som det stadig gjøres forbedringer på, sier Øyno.

Fredag i Bygg Reis Deg-uka inviterer Protan til seminar med tittelen «Fremtidens vær trenger fremtidens tak», med statsmeteorolog John Smits som hovedforedragsholder.

Den 31. mars i år kjøpte tak- og membranprodusenten Protan opp Litex. Oppkjøpet bidrar til at Protan nå i enda større grad vil fremstå som en totalleverandør innen membranteknologi. Nå vil Litex' portefølje kompletteres med våtromsmembran for gulv.

– Vi tar det beste fra begge selskaper og lager markedets mest effektive våtromsløsning. Med Litex membran- og våtromsplate som skrus på veggen og våtromsmembran som sveises med varmluft på gulvet, er badet klart til flislegging samme dag, sier konsernsjef Erik Øyno i Protan .

Løsningen er tidseffektiv for både håndverker og sluttbruker, og badet står klart for sluttbruker i løpet av kortere tid. Det nye produktsortimentet består også av ferdiglagde løsninger for hjørner og rørmansjetter.

– Redusert tidsforbruk vil føre til økt lønnsomhet for håndverkeren. Litex har et fantastisk produkt for våtrom, og er den eneste våtromsplaten på markedet som ikke skal behandles med smøremembran, fortsetter han.