Nyheter

Isola takshingel med 30 års garanti

Produktsjef Runar Bekkhus og prosjektleder Morten Schelver Isola har levert takshingel for krevende norske forhold i mer enn 60 år. Nå kommer de med en ny asfaltkvalitet og tilbyr 30 års garanti på sin nye takshingelkvalitet.

Isola har en lang og stolt historie som produsent av asfalt takprodukter og lanserte som første i Norge skrå takshingel på Bygg Reis Deg så tidlig som i 1963.

- Siden den gang har det vært en rivende utvikling hvor både ullpapp og enkel selvklebing er erstattet med kraftig glassfiltstamme og kontinuerlig dekkende klebefelt, forteller produktsjef i Isola Runar Bekkhus i en pressemelding. Kontinuerlige klebefelt har medført at Isola Takshingel har den beste regntettheten av samtlige takshingel produkter som innehar en SINTEF Byggforsk Teknisk Godkjenning.

- Gjennom det siste året har vi gjort nok et kvantesprang og produserer nå takshingel med en ny asfaltkvalitet som gir enda bedre egenskaper, - både ved montasje og som ferdig lagt tak. Kort fortalt har vi med dette oppnådd forbedret UV stabilitet og et enda bedre strøfeste i tillegg til en vesentlig forbedret varmebestandighet, fortsetter Bekkhus.

De forklarer at dette i praksis betyr dette ingen risiko for sig og betydelig forbedret trykksensitivitet (gangbarhet) ved montasje i varmt vær.

- Gjennom disse forbedringene har vi økt levetiden for produktet og som en trygghet for markedet tilbyr vi nå 30 års garanti på dagens kvalitet Isola Takshingel, avslutter Bekkhus.

Testvinner

Tester utført av av alle typer takshingel på det norske markedet, viser at Isola Takshingel har best egenskaper i forhold til regntetthet. Isola Takshingel “slår” markedets øvrige produkter i testene som er utført med nedsilende vann, slagregn og trykkforskjeller.

Sitter som støpt

Isola Takshingel har lenge vært kjent for god og sikker klebing. Likevel, klebefeltet er nå videreutviklet og enda bedre enn før! Sammenhengende, heldekkende kraftklister i shingelplatens fulle bredde sørger for umiddelbar klebing og sikker forsegling. Shingelplaten sitter dermed som støpt! Det unike klebefeltet er en av årsakene til at Isola Takshingel er suveren testvinner i forhold til regntetthet