Nyheter

Jøtul- Fokus på kvalitet

12.november 2018: I artikkelen her finner du masse nyttig info som hjelper deg å velge ildsted! Hos Jøtul finner du vedovner med funksjonell og moderne design. Jøtul er en av verdens eldste produsenter av vedovner og vedpeiser og har produsert vakre, stilrene støpejernsovner i Norge siden 1853. Vi er Jøtul faghandel og har ansatte med høy fagkompetanse innenfor ildsteder og montasje.

TIDSLØST DESIGN OG EKTE HÅNDVERK GÅR ALDRI AV MOTEN

"Vi vet at det er menneskene som utgjør hjemmet. Vi vet at mennesker er forskjellige, hvor stil, smak og behov varierer fra person til person."

Dette er grunnlaget for Jøtuls nye F 370 Advance serie, hvor det finnes noe, for alle. Fordi denne serien krever svært lite gulvareal kan den lett plasseres i mindre rom. Dermed er drømmen om vinterkvelder fremfor peisen med varm kakao, nå tilgjengelig for alle. 

F-370-Advance-produkserie-1000pix

Jøtul F 370 Advance består av mange varianter og du finner både høyreiste og lave familiemedlemmer, med og uten kleberstein.

Med sin spesielle trekant form og skrånede glass bakover, får man et helhetlig inntrykk, omtrent som ved en åpen peis, også fra sidene. Her holder glasset seg rent, for våre peiser skal nytes og brukes, uten mye ekstra arbeid.

 

INNOVATIVT OG PRISVINNENDE, MED LIKE STORT FOKUS PÅ DET VISUELLE


Jøtul er opptatt av å følge både trender og markeder, samtidig er vi også tro mot det gamle som alltid har fungert.

Flere hjem kommer nå med åpen kjøkkenløsning, og doble stuer. For å få mest mulig ut av din peis, har vi designet Jøtul F 373. Her er brennkammeret plassert på en søyle, og om du bestiller den med topputtak og dreiefot, kan du vri den hele 360 grader. Dermed får du bedre utbytte av peisen, og vi har selvfølgelig også designet baksiden.

F-373-360degrees-1000pix

 

Med topputak og dreiefot kan Jøtul F 373 Advance dreies 360 grader. Det kan være praktisk i hjem med åpne planløsninger, når man ønsker å nyte flammene fra forskjellige vinkler.

VI HAR KOMBINERT DET KLASSISKE OG MODERNE, MED OVER 160 ÅRS LÆRDOM


Hos Jøtul lages fortsatt ovner og innsatser på samme sted som da det hele begynte i 1853. Ovnene er manuelt satt sammen av støpejern, for vi har lært at dette holder formen igjennom høye temperaturer, og nå også i generasjoner fremover.

Jøtul F 370 Advance setter standarden høyt, og gir deg muligheten for å skape tradisjoner ikke bare med egne barn og familie, men også for deres barn og barnebarn.

Verden forandrer seg, og vi oppdager stadig nye måter å gjøre ting bedre på.

Hygge og kvalitet, derimot.
Det er noe vi kan.

 

 

Kakao-400x600

 

ARTIKLER

LUKKET FORBRENNING

Dagens krav til nye boliger om tetthet og ”balansert” ventilasjon, forutsetter en form for ekstern

luft til ildstedet for å sikre riktig forbrenning.

TIDSLØST DESIGN OG EKTE HÅNDVERK GÅR ALDRI AV MOTEN

"Vi vet at det er menneskene som utgjør hjemmet. Vi vet at mennesker er forskjellige, hvor stil,

smak og behov varierer fra person til person."

SÅ BILLIG OG EFFEKTIVT KAN DU VARME OPP BOLIGEN

Når gradene trekker seg over på minussiden, er det store fordeler ved å fyre i peisen fremfor å skru opp varmeovnene.

6000 KRONER I STØTTE TIL Å FJERNE PARAFINOVN I HUS OG HYTTE

Har du en gammel Jøtul parafinkamin bør du bytte til en ny rentbrennende vedovn nå. Enova gir deg støtte (pant) på 6000 kroner. Les mer her.

PEISKOS PÅ HØSTEN!

Noen synes det kan være vanskelig å få skikkelig fyr i ovnen på denne årstida.

PANORAMASYN TIL PEISFLAMMENE

Jøtuls nye storsatsing er peisinnsatsen Jøtul I 620

VAKKERT MED KLEBERSTEINSOVN


Denne uken renoverte Superoppusserne huset til familen på 6. Famiilien bor i et hus på Langhus, som ligger i Ski kommune i Akershus. 

PEISINNSATSEN JØTUL I 520 PÅ SUPEROPPUSSERNE

Superoppusserne har denne gangen pusset opp et stort allrom med kjøkken og spisestueløsning i generasjonsboligen til familien i Heggedal i Asker. Her installerte Jøtul en ny og energieffektiv peisinnsats, Jøtul I 520 F.

VÅR FAVORITTOVN PÅ SUPEROPPUSSERNE

Familien på Rælingen fikk denne uken en nytt og praktisk kombinert kjøkken- og spisestueløsning med nytt ildsted. Valget falt på Norges favorittovn Jøtul F 371 Advance.

JØTUL GJØR SUKSESS I IF DESIGN AWARD 2017

Jøtul F 370 Advance-serien er tildelt designutmerkelsen for høy designkvalitet

TRENDY TRADISJON FRA JØTUL

Jøtuls bestselgere i hvit emalje tar med det beste fra historien inn i moderne hjem.

OVERLEGEN GARANTI

Nå er vi ledende på garanti også.

SLIK TENNER DU OPP I PEISEN

Å få fyr i peisen kan av og til være vanskelig. De som har vært på hyttetur med andre vet at finnes mange måter å få fyr på peisen. Her får du imidlertid en sikker fremgangsmåte som gjør opptenningen enkel. I tillegg er metoden miljøvennlig.

DEN RASKESTE VEIEN...

...til peiskos OG varme.

NYE ENERGIKRAV TIL NYBYGG

Det blir krav om skorstein i alle nye småhus

JØTUL UTEPEIS SOM HOLDER DEG VARM

Ta med deg en sekk ved ut og fyr opp i utepeisen. Utepeisen er et fint sted for kos, prat og hygge når familie og venner samles 

SPAR PENGER MED VEDFYRING

Moderne vedovner har 40% mer effektiv forbrenning og 90% mindre utslipp enn gamle ildsteder.

VI FORKLARER FORSKJELLEN

PANT PÅ GAMLE OVNER I OSLO

Oslo Kommune gir 6000 kr i støtte til ny ovn eller peis, innenfor ring 3.

INNOVASJON I FYR OG FLAMME

Jøtul og designbyrået Anderssen & Voll har laget en tidløs og rentbrennende støpejernovn som gir panoramainnsyn til flammene. Nå har de vunnet Merket for God design og er de nominert til Hedersprisen for god design. 

HAR DU SKORSTEIN SOM ER DEFEKT ELLER HAR MANGLER?

Rehabilitering av skorstein er enklere enn du tror og langt billigere enn å bygge ny skorstein.

OSLO KOMMUNE DOBLER STØTTEN TIL UTSKIFTING AV GAMLE VEDOVNER

NRK 17. desember 2014.

MODERNE VEDFYRING

Moderne vedfyring er renere og mer behagelig enn tidligere.

SLIK FYRER DU RIKTIG I PEISEN

Film fra Norsk Varme med råd og veiledning om riktig vedfyring.

FRA ÅPEN PEIS TIL EFFEKTIVT ILDSTED

På mange hytter finnes det åpne gruepeiser. En åpen peis gir mye peiskos og hygge.

OPTIMAL VEDFYRING PÅ HYTTA I PÅSKEN

Vedovnen eller peisen er ofte den eneste varmekilden på hytta,og det første de fleste gjør når man ankommer hytta er å tenne opp i peisen.

FØRSTE FYRING MED UTEPEISEN?

Hvorfor ikke tenne ilden i utepeisen når familie og venner samles.

VEDOVNER ER VARMELAGRENDE MØBLER

Jøtul har et helt bevisst forhold til det å skape ildsteder som lagrer varme og blir en del av interiøret i hjemmet ditt.

NORSKE HÅNDVERKSTRADISJONER PÅ KRÅKERØY

På Kråkerøy i Fredrikstad produserer vi noen av verdens beste og mest elegante ildsteder. Vi legger vår stolthet i arbeidet og har mottatt en rekke internasjonale priser for både design og kvalitet i håndverket i vårt.

ET 160-ÅR GAMMELT NORSK EVENTYR

Jøtul er med en 160 år lang historie, verdens eldste produsent av vedovner. Eventyret startet i Loelva, i 1853, hvor bondesønnen Oluf Onsum grunnla Kværner Jernstøberi. Kværner startet utviklingen av støpejernsprodukter og fram mot 1900 ble bedriften et av de største ovnstøperiene i Norge.

JØTUL ÅPNER GULLRUTEN 2013

Jøtul F 602 midt i Gullruten

MILJØVENNLIG VARME

Ved er en fornybar og økonomisk gunstig kilde til varme. Det er en av få kilder som er CO2 nøytrale og som ikke bidrar til global oppvarming. Derfor satser myndighetene i Norge på å doble bruk av bioenergi innen 2020. Vedfyring anbefales av energimyndighetene. For at vedfyring skal være bra for miljøet er det viktig ta man velger et moderne ildsted med ren teknologi. Jøtul ligger helt i verdenstoppen når det gjelder ren forbrenning.

FORBRUKERINSPEKTØRENE

Reportasje fra NRK 15. januar 2014.

ILDSTED OG ARKITEKTUR

Vi har tatt en prat med arkitekt Sissil Morseth Gromholt i Pushak om ildstedets betydning for boligene våre. Selv om oppvarming av hus og hytter er en nødvendighet i vårt hjørne av verden, kan ildstedet også være en kilde til hygge og kos.

RENGJØRING OG VEDLIKEHOLD

Jøtul anbefaler jevnlig vedlikehold av både ildsted og skorstein. Et rent ildsted gir et flott innsyn til bålet og det brenner bedre og renere. Fyrer man videre med god, tørr ved og sørger for jevnlig feiing minimerer man risikoen for en sotbrann som kan skade skorsteinen. Et god vedlikeholdt system varer lenge og gir årevis med gode opplevelser.

TIPS TIL DEG SOM SKAL KJØPE ET ILDSTED

Jøtul har verdens største og mest erfarne forhandlernettverk. Disse kan gjerne hjelpe deg gjennom hele prosessen, fra du bestemmer deg til å skaffe deg nytt ildsted, til en ny Jøtul står klar til bruk i hjemmet, men før du besøker disse er det et par ting det er verdt å tenke gjennom.

DERFOR VELGER JØTUL STØPEJERN

Jøtul har laget ildsteder av støpejern siden 1853. Det er et ekstremt egnet materiale for produkter som skal tåle høye temperaturer og raske temperaturendringer. Jøtul velger derfor støpejern til sine Ildsteder, akkurat som bilprodusenter bruker støpejern til sine motorer.

SNARVEIER TIL GOD VED

En ovn blir aldri bedre enn veden som brennes i den. Treslagene oppfører seg litt forskjellig – noen ulmer rolig og gir store glør, andre brenner fort og intenst, men for alle gjelder at veden skal være så tørr som mulig. Det gir mest varme og enklest opptenning, og gjør det også mye lettere å fyre miljøvennlig.