Nyheter

Klar, ferdig, kjøkken

6.november 2020: – Kjøkken er veldig enkelt for oss. Etter at vi har tegnet ferdig kjøkken sammen med Bent på Montér Lillestrøm, løfter vi ikke en finger før det står klart til bruk i huset, sier Petter Eriksrød, eier av Romerike Hus.

Etter tidligere å ha basert seg på flatpakkede kjøkken som de monterte selv, har de nå brukt danske AUBO fra Montér i en årrekke. Vi treffer Eriksrød sammen med daglig leder Petter Kristiansen på et prosjekt med to tomannsboliger. Med fire kjøkken som er tegnet og bestilt et steinkast unna.

Enkel og bekymringsfri kjøkkenprosess

Med syv ansatte setter Romerike Hus årlig opp 10-12 nye boliger i området i og rundt Lillestrøm. Og kjøkken gir ingen bekymringer eller overraskelser.

– Det går på skinner, og sammen med Bent på Montér tegner vi ferdig et kjøkken på en time. Ofte kan vi med minimale justeringer bruke samme kjøkken om igjen. Vi tegner kun med Bent, og vi bruker den samme montøren hver gang. Da går alt som det skal, forteller Eriksrød.

Romerike Hus tegner kjøkken hos Bent Gustavsen på Montér Lillestrøm.

Montér har nemlig faste montører som setter opp kjøkken. Enten det er et hundretalls kjøkken i store prosjekter eller fire i Inges Gate i Lillestrøm. Montørene tar da også imot AUBO-lastebilen på prosjektadressen og bærer inn kjøkkenet på avtalt leveringsdato.

– Montøren kontrollmåler rommet før benkeplata skjæres til på fabrikken. Det er en av grunnene til at det nærmest aldri er avvik eller problemer med AUBO-kjøkken. Hvis det skulle dukke opp noe uforutsett, så er fabrikken fleksibel med å få levert før overtakelse, sier han.

Store og små håndverkerbedrifter har oppdaget kjøkken fra AUBO

Høy kvalitet, tiltalende design, samt prikkfri logistikk og montering oppgis som de viktigste årsakene til AUBOs økende popularitet i Norge. For byggmesteren Romerike Hus er bekymringsfrie leveranser gjennom flere år en viktig årsak til at de holder seg til AUBO.

– Det er veldig få av våre kunder som gjør endringer på det vi setter inn av kjøkkenløsninger. Vi har vår velprøvde suksessformel for layout og organisering, og vi lager det heller for stort enn for lite. Det fungerer veldig bra, sier Eriksrød. De bestiller også alt av hvitevarer gjennom Optimera/Montérbutikken.

Størst i landet

Montér har kjøkkensenter i 44 av sine totalt 138 byggevarehus. Lillestrøm har den største omsetningen på AUBO-kjøkken, samt at de har en av de største utstillingene. Her utgjør byggmesterne og større prosjekter tre fjerdedeler av kundene, private resten. AUBO er fremdeles ikke like godt kjent som en del av konkurrentene, men responsen er god blant de som introduseres for merket.

– Vi får gode tilbakemeldinger på designet og løsningene som helhet. Dansk design passer godt i norske hjem, og siden markedet her er så viktig for AUBO, sier det seg selv at nordmenns preferanser styrer mye. I tillegg er innovative og fiffige detaljer som robotstøvsugergarasje, hjørneskuff og integrerte stegtrinn artig å vise fram, forteller Bent Gustavsen, som selger kjøkken, garderobe og bad (KGB) på Lillestrøm.

Tett samarbeid med AUBO-fabrikken

Dialogen mellom Optimera og AUBO-fabrikken er tett. Senest på Optimeras årlige «kick off» i vinter ble det avholdt kjøkken-workshop med tre grupper, hvor AUBO-representanter tar med seg innspill på design, produksjon og logistikk hjem til fabrikken i Aulum.

– Det er iallfall tre idéer fra Opptur som har blitt tilgjengelig for bestilling i løpet av våren. En av dem er fabrikkfresing av gjennomføringer for rør i benkeskroget, og det sparer naturligvis tid, støy og støv under montering, sier Bent.

Kjøkkentegnerne fra Norge er på kurs på fabrikken, samtidig som Optimeras kjøkkenansvarlige og AUBOs Norge-kontakt jevnlig reiser land og strand rundt. Derfor er det lav terskel for å ta kontakt, for eksempel når det er behov for skreddersøm.

«Hands on» fabrikkeier

På fabrikken er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Familiebedriften AUBO holder til i Aulum på Jylland og har historie tilbake til 1985. Med Optimera som eksklusiv forhandler i Norge for 70 prosent av den totale produksjonen har AUBO vokst jevnt og lenge, og nå er enda en utvidelse av fabrikken like rundt hjørnet. På lageret treffer vi gründer og eier av familiebedriften, Jens Bertelsen. Han har rundet 70 år, men det skinner igjennom at han er langt unna å vurdere pensjonisttilværelsen. På spørsmålet «Hva gjør du på en typisk runde her hvis du ikke skal bli tatt bilde av til Optimisten?» er svaret:

– Jeg gjør faktisk nettopp det vi tar bilde av nå: Åpner hjørnet av beskyttelsesfolien for å kontrollere at finishen på overflaten er perfekt. Det er ikke enkelt å få det til, så vi er flere som jevnlig tar stikkprøver, sier Jens. For øvrig legger vi merke til at han veksler noen ord med absolutt alle kollegene han treffer.

Jens Bertelsen, gründer og eier av Aubo

Det er definitivt kort vei fra gulvet til toppen i bedriften. Midt i det åpne kontorlandskapet sitter han daglig på en av de minste pultene, som står inntil pulten til administrerende direktør. De er begge tilgjengelige for store og små spørsmål, kommentarer og innspill fra alle.

Kjøkken blir ikke enklere

Etter at kjøkkenet er tegnet ferdig behøver ikke byggmesteren å ta i kjøkkenet før det er klart til bruk.

  • Kjøkkenet designes sammen med en AUBO-spesialist hos Optimera.
  • Tegningene kontrolleres for eventuelle feil ved mottak på fabrikken.
  • AUBO-montøren i Norge kontrollmåler gulv og vegger i boligen.
  • Kjøkkenet produseres og skrog monteres før det pakkes og sendes med egne biler til Norge.
  • AUBO-lastebilen leverer direkte til hvert enkelt prosjekt i Norge.
  • Egne montører tar imot leveransen på prosjektet og setter opp kjøkkenet, inkludert hvitevarer fra Electrolux og AEG.
  • Kjøkken fra AUBO møter strenge miljøkrav og er emisjonstestet og godkjent for BREEAM-NOR.