Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Obligatorisk PU-kurs (diisocynater) webbasert

Innen 24. august 2023 må profesjonelle og industrielle brukere være opplært og sertifisert i sikker håndtering av produkter som inneholder diisocynater. Dette gjelder bruk av polyuretaner (PU) med en total konsentrasjon av monomer diisocynater over 0,1 %. Våre leverandører kjører webbaserte kurs, som er gratis.

Kurs i diisocynater Innen 24. august 2023 må profesjonelle og industrielle brukere være opplært og sertifisert i sikker håndtering av produkter som inneholder diisocynater. Dette gjelder bruk av polyuretaner (PU) med en total konsentrasjon av monomer diisocynater over 0,1 %.

Lenke til BOSTIK sine kurs

Opplæringen vil være et webinar hvor kursholder er sertifisert til å undervise på dette området, kursholder har også med seg en ekspert på isocyanater. BOSTIK vil tilby fem opplæringsøkter som er gratis, disse er fulltegnet. For å møte opplæringsbehovet har Bostik i samarbeid med BHTBergen skapt flere kurs. Kurset koster 885 kr/person, Bostik gir 10% rabatt ved påmelding med koden: Bostik2024

For hvert kurs har vi et maks antall deltakere på 100 (førstemann til mølla), dette for å opprettholde god kvalitet på opplæringen og mulighet til å stille relevante spørsmål til kursholder. Etter opplæringen tar deltakerne en individuell prøve og får sertifikat etter bestått test.

Lenke til SIKA sine kurs

Om dette kurset : Gjøres på Microsoft Teams
Kurset tar for seg;

  • Generell opplæring – nivå 1: diisocyanaters kjemi, fare for giftighet (herunder akutt giftighet), eksponering for diisocyanater, grenseverdier for eksponering på arbeidsplassen, hvordan sensibilisering kan utvikle seg, lukt som et tegn på fare, betydningen av flyktighet for risiko, personlig hygiene, nødvendig personlig verneutstyr (PVU), herunder praktiske instrukser for riktig bruk og om utstyrets begrensinger, risiko for eksponering ved hudkontakt og innånding, risiko i forhold til benyttet anvendelsesprosess, tiltak for hudbeskyttelse og for vern ved innånding, ventilasjon, rengjøring, lekkasje og vedlikehold, disponering av tom emballasje, beskyttelse av personer i nærheten, påvisning av kritiske faser i håndteringen, særlige nasjonale kodesystemer, atferd som fremmer sikkerhet.
  • Opplæring på mellomnivå – nivå 2: ytterligere atferdsbaserte aspekter, vedlikehold, håndtering av endringer, vurdering av eksisterende sikkerhetsinstrukser, risiko i forhold til benyttet anvendelsesprosess.
  • MANN SOM FUGER MED FUEMASSE

 

Kontakt oss

Ta kontakt med oss for mer informasjon - vi hjelper deg!

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå