Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

AUBO kjøkken oppfyller strenge miljøkrav

Når du kombinerer høy kvalitet med et sterkt miljøfokus, smart logistikk og god kapasitet får du fornøyde entreprenører og byggmestere, sier Morten Collett Thue fra Optimera.

Foto av et grått AUBO kjøkken

Da Optimera i 2017 bestemte seg for a? gire opp selskapets kjøkkensatsning, hadde de en langsiktig plan.

Sammen med den danske kvalitetsprodusenten AUBO ville de bli de første som lanserte kjøkken som tilfredsstilte de strenge BREEAM-kriteriene mot miljøgifter og flyktige organiske forbindelser som avgasser og lukt.

Som Europas mest kjente og utbredte miljøkonsept er BREEAM en forutsetning og utløsende faktor for mange investorer fordi det gir dokumentasjon på bærekraft og inneklima.

Sett med dagens øyne er det ingen tvil om at avgjørelsen var helt riktig. Det var likevel ikke alle som var sikre på at emisjonstesting av kjøkken var noe kundene ville ha.

Fra kjekt å ha, til helt nødvendig

– Litt forenklet kan vi si at miljøsertifisering har gått fra a? være kjekt a? ha, til a? bli en faktor som er avgjørende for a? skille seg ut i kampen om kundene. Dette har naturligvis mange byggmestere og entreprenører merket seg, sier Morten Collett Thue, BREEAM-AP hos Optimera.

Ved at AUBO-produserte kjøkken blir emisjonstestet og dokumentert etter BREEAM-NOR-kravene, er kunden garantert at de er fri for miljøgifter og at de ikke avgir lukt eller giftig avgasser.

– Dette er viktig fordi vi lever i en verden hvor stadig flere er opptatt av at miljøvennlige løsninger også skal være dokumenterbare, og da er vi naturligvis stolte av at dette er på plass.

Thue påpeker at mangelen på tilsvarende dokumentasjon og løsninger hos andre leverandører sannsynligvis kommer fra hvordan vi tradisjonelt har brukt kjøkkenet.

– Dette skyldes nok at kjøkken fra gammelt av ikke ble oppfattet som et rom for varig opphold. I dag vil imidlertid de fleste velge en åpen kjøkkenløsning, og det er pa? sin plass a? minne om at kjøkken derfor ble innlemmet som en del av “helse- og innendørskravet” i den reviderte BREEAM-NOR-versjonen fra 2016.

God tilgang – effektiv logistikk

Det lange samarbeidet mellom Optimera og AUBO-fabrikken er preget av tett dialog. Optimeras kjøkkentegnere er jevnlig på kurs hos fabrikken, og spesielt for mindre byggmestere på jakt etter skreddersøm er det verdt a? merke seg den effektive logistikken ved samarbeidet:

Først designes kjøkkenet sammen med en AUBO-spesialist hos Optimera. På fabrikken kontrolleres tegningene for eventuelle feil, før kjøkkenet produseres og skroget monteres. Videre pakkes dette og sendes med egne biler til Norge.

Deretter leveres prosjektene direkte i Norge via AUBO-lastebilen, og egne AUBO-montører tar imot leveransen på prosjektet.

Montørene kontrollmåler gulv og vegger i boligen, og setter så opp hele kjøkkenet – inkludert hvitevarer fra Electrolux og AEG.

– Det er ingen tvil om at BREEAM-sertifiseringen gir ekstra trygghet. Når du i tillegg nyter godt av at Optimera er en prioritert partner hos AUBO-fabrikken, og at vi har en velfungerende logistikk, er egentlig suksessformelen spikret, sier Thue.

Han legger til:
– Det er kombinasjonen av alt dette som er avgjørende for både store og små? byggmestere.

Foto av Anniken Fagermo

Anniken Fagermo

Salgsleder kjøkken

91588344

a.fagermo@juliusjakhelln.no

Foto av Mona Iren Ravik

Mona Iren Ravik

Kjøkkendesigner

90021858

m.ravik@juliusjakhelln.no

Foto av Marius Engan

Marius Engan

Prosjektkoordinator kjøkken

92645876

m.engan@juliusjakhelln.no

Foto av Kristine Andreassen

Kristine Andreassen

Kjøkkendesigner

47809769

k.andreassen@juliusjakhelln.no

Foto av Kjøkkenplaner?

Kjøkkenplaner?

Har du planer om å skifte kjøkken, bad eller garderobe? Da MÅ du bare ta turen innom oss! Små eller store prosjekter, vi hjelper deg med hele rommet, både parkett, laminat, klikkvinyl, tregulv, maling, veggplater og alt du trenger for å få det #supermegafint hjemme.

Kontakt oss

Ta kontakt med oss for mer informasjon - vi hjelper deg!

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå