Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Ultipro laminerte stender

Hvorfor velge ULTIPRO laminert stender og laminert bjelke i ditt prosjekt

 Bilde av husskjelett satt opp i Ultipro stender

 

Ultipro lanserer laminerte bjelker, sviller og stendere som holder seg rette år etter år.

ULTIPRO laminerte konstruksjonsmaterialer har egenskaper som langt overgår vanlig trelast og sikrer dermed et godt og rett resultat uten unødvendig svinn og oppretting. Materialene i ULTIPRO laminert gjennomgår en ekstra nedtørking og stables med liggende årringer før de limes sammen til ønskede dimensjoner. Den ekstra nedtørkingen fjerner naturlige spenninger i treet og sammen med nøye valgt retning av årringer får man et ekstremt sterkt og stabilt resultat.

Materialene holder seg rette både før, under og etter montering og er ekstra motstandsdyktig mot vridning, svelling, krymping og kuv. De sammenlimte lamellene eliminerer naturlige svakheter i treet på grunn av kvist og naturlige spenninger og det ekstra lave fuktinnholdet på 12-14% gir deg et hardt og stabilt materiale som ligger nærmere sluttfukten i bygget. Alle produktene i ULTIPRO laminert er styrketestet og har teknisk godkjenning, derfor er vi sikker på at vi leverer topp kvalitet.

Med ULTIPRO laminert økes effektiviteten på byggeplassen. Du slipper sortering fordi kvaliteten er lik i hver løpemeter og du unngår unødvendig oppretting når materialet alltid er rett og stabilt. Med ULTIPRO laminert kan du derfor være sikker på at du leverer høyeste kvalitet og et presist og varig resultat.

Stenderen kan brukes i bærende innervegger og er pga sin stabilitet veldig godt egnet for bruk ved større etasjehøyder.

ULTIPRO laminert bjelke
ULTIPRO laminert bjelke er en unik, sterk bjelke for taksperrer, bjelkelag og takstoler. Stabiliteten gjør den også egnet som bred-stender ved tykke yttervegger. Det rektangulære tverrsnittet av massivt tre gjør den effektiv å montere, uten behov for stegforsterkninger.

Når du velger laminert bjelke er du sikker på at resultatet holder seg rett og stabilt både under og etter montering og du jobber mer effektivt samtidig som du reduserer andelen svinn i både tid og materialer på byggeplassen.

ULTIPRO laminert bjelke er bygd opp av styrkesorterte ytterflenser og mindre, forhåndstørkede lameller med liggende årringer i tverrsnittet. Disse limes sammen til en bjelke som utnytter styrken i treet. Du trenger ikke ta høyde for vridninger, sprekker, naturlige variasjoner eller andre tidkrevende justeringer.

Med liggende årringer og en nedtørkingsprosess som har fjernet skjulte spenninger som man finner i vanlig trelast så kan du være helt trygg på at du har levert en varig konstruksjon av høy kvalitet for fremtiden.

Ultipro laminert bjelke av norsk tømmer er en lettbjelke til bruk i alle konstruksjoner enten det er bjelkelag, takkonstruksjoner, stendere til ytter- og innervegger, bæringer og mye mer. Bjelken holder seg garantert rett og fås i lengder opp til 10,5 meter.

Innervegg med ultiprostender

ULTIPRO Laminert stender gir alltid det retteste resultatet
ULTIPRO laminert stender sørger for en sterk og stabil konstruksjon som alltid er rett, uten oppretting og unødvendig materialsvinn.

Det som gjør denne stenderen unik er at den er laget av mange små, forhåndstørkede lameller som limes sammen med liggende årringer i tverrsnittet. Du kan være trygg på at resultatet av konstruksjonen din holder seg rett før- under og etter montering.

Du trenger ikke tenke på skjulte spenninger i treverket, vridninger, kantkrok, eller andre deformasjoner. Resultatet av jobben forblir godt i årene som kommer.

Stenderen sikrer kvalitet i hver meter vegg. Den er særlig egnet til vegger med høye krav til retthet som på kjøkken og bad, eller til større vegghøyder. Med uovertruffen styrke og stabilitet kan du bruke hele materialet opp til 6 meter uten bekymring.

Hvorfor skal du velge laminerte byggematerialer fra ULTIPRO?

Teknologien produsenten bruker er spennende, med gode tekniske løsninger for styrkesortering kan de velge ut de delene av tømmerstokken som har absolutt høyest kvalitet samtidig som de utnytter omtrent 6% mer av tømmeret med metoden.

Vi vil at du skal ha en effektiv byggeprosess med det beste resultatet du kan få. Det er kostnadseffektivt å bruke materiale du kan være trygg på resultatet til. Med ULTIPRO laminert er du sikret rett kvalitet i hver meter hver gang, ingen tørking, kompensering for variasjoner eller uforutsette endringer i materialet etter bygging.

Hvordan funker det?

Oppbyggingen av laminert bjelke:

Nærbilde av ultipro stender

I over- og underkant er det 48mm styrkesorterte flenser. Mellom disse er det limt lameller på 17 mm i steg. Lamellene har et tverrsnitt med liggende årringer for høyest mulig stabilitet og materialene er limt sammen med EPI transparent lim uten skadelige stoffer.

Denne konstruksjonen muliggjør maksimal utnyttelse av tømmeret samtidig som vi får et konsekvent, ekstremt stabilt resultat. Oppbyggingen av lameller med liggende årringer sørger for retningsstabilitet ved fuktpåvirkning og sterkt redusert krymp-/svellproblematikk sammenlignet med smalt limtre og vanlig trelast. Du kan stole på at konstruksjonen holder seg rett i årene som kommer.

 

 

 

 

Kontakt oss

Ta kontakt med oss for mer informasjon - vi hjelper deg!

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå